Međunarodnom sajmu preduzetništva

Regionalna razvojna agencija „Jug“ je treći put nastupila na Međunarodnom sajmu preduzetništva „Biznis baza“, koji je održan jedanaesti put, u periodu od 29.11. do 01.12.2012. godine, a ove godine je održan uporedo sa 4. Sajmom lokalnih samouprava.

Štand Regionalne razvojne agencije „Jug“ je bio na površini od 51m². Na štandu Regionalne razvojne agencije „Jug“, kao podizlagači nastupili su:

Grad Niš,
Udruženje privrednika iz industrijske zone Istok Niš – Medianum,
Savez udruženja privrednika i klastera Jugoistočne Srbije i
Niški klaster napredne tehnologije NiCAT.
Na štandu su u celokupnom trajanju sajma bili prisutni predstavnici Regionalne razvojne agencije „Jug“, Grada Niša i ostalih podizlagača. Svi izlagači su na štandu izložili svoje propagandne materijale, a Grad Niš je obezbedio i velika platna sa motivima Grada Niša, odnosno Cara Konstantina i njegove palate, a u duhu priprema za proslavu 1700 godišnjice potpisivanja Milanskog Edikta.

Izlagački prostor Regionalne razvojne agencije „Jug“ je zabeležio zavidan broj poseta. Poseta kojoj najviše dajemo na značaju bila je od strane Ministra za regionalni razvoj i lokalne samouprave Gospođe Verice Kalanović, kao i Direktora Nacionalne agencije za regionalni razvoj gospodina Ivice Eždencija. Od značajnijih poseta ubrajaju se još i: Savetnik ambasadora Demokratske Republike Kongo u Srbiji gospodin Malet Wa Malwa’a Soko J.D. Elie, predstavnica Agencije “Poslujte sa Rusijom” gospođa Elena Vasiljeva, Predsednik opštine Bela Palanka gospodin Goran Miljković, Predsednik gradske opštine Medijana gospodin Nebojša Krstić, predstavnici Grada Kruševca, Opštine Prokuplje, Regionalne privredne komore Niš, predstavnici drugih regionalnih agencija, Nacionalne agencije za regionalni razvoj, lokalnih samouprava i drugi uvaženi gosti.

Predstavnici udruženja i klastera koji su bili suizlagači na štandu Regionalne razvojne agencije „Jug“ su uspostavili desetine poslovnih kontakata i ocenili su sajam kao jako uspešan. Među privrednicima iz regiona sajmu je prisustvovao i gospodin Branislav Mihajlović, vlasnik i direktor kompanije Resor d.o.o., jedne od najuspešnijih u regionu, koji je zahvaljujući kontaktu koji su mu omogućili predstavnici Regionalne razvojne agencije „Jug“ sklopio nekoliko poslova.

Uspešan nastup Regionalne razvojne agencije „Jug“ na 11. Međunarodnom sajmu preduzetništva „Biznis baza“ je zapažen i od strane organizatora, pa je agencija ponela dva priznanja: „Diploma za uspešan promotivni nastup na 11. Međunarodnom sajmu preduzetništva „Biznis Baza 2012“ i 4. Sajmu lokalnih samouprava“ koju dodeljuje Udruženje za tržišne komunikacije Srbije i „Diploma za zajednički nastup“ koju dodeljuje Nacionalna agencija za regionalni razvoj i Beogradski sajam.

O sajmu su izveštavali brojni elektronski i štampani mediji, pa su tako i mediji iz Grada Niša i regiona napravili nekoliko reportaža o nastupu Regionalne razvojne agencije „Jug“.

Regionalna razvojna agencija „Jug“ je na dostojan način predstavila region i privredu regiona, uspostavljeni su brojni kontakti i sveobuhvatna ocena nastupa i samog sajma je veoma pozitivna.